Afleveringen

In het vijftiende seizoen van Campinglife bezochten Sander en Gaby weer verschillende topcampings in Italië, Frankrijk, Duitsland en Kroatië. Heb je een aflevering gemist of wil je die ene camping gewoon nog eens zien? Klik dan hier. 

Luxe varen op het Gardameer en de omgeving op de scooter verkennen
Aflevering 1, 12-12-2015


Camping San Vito/Cisano – Cisano di Bardolino – Gardameer – Italië
Gaby gaat lekker het luxe leven aan het Gardameer ervaren samen met de meiden van de familie Zuurbier. Ze gaan een stuk varen in een prachtige boot en pakken even een terrasje bij San Vigillo, waar menig beroemdheid ook weleens komt!  Sander gaat samen met Danny Ekelschot de omgeving op de scooter verkennen. In het plaatsje Peschiera heeft Sander nog een mooie verrassing voor Danny! Nadat ze weer terug zijn op de camping bereidt Sander samen met Xavier een diner voor iedereen op een geweldige plek aan het Gardameer.

Paragliden, een bezoek aan het limoenhuis en lekker ontspannen aan het meer
Aflevering 2


Camping San Vito/Cisano – Cisano di Bardolino – Gardameer – Italië
Gaby heeft een spannende en uitdagende activiteit op de planning staan samen met de familie de Jonge. Ze willen namelijk gaan paragliden! Sander heeft daarentegen een lekker, ontspannen dagje voor de boeg. 's Ochtends maakt  hij kennis met Lutger en Ineke, die samen kamperen op camping San Vito/Cisano. Later die dag ontmoet hij Nico, met wie hij samen naar een van de oudste Limoenhuizen van Italië gaat. Hij kan dit limoenhuis natuurlijk niet verlaten zonder de beroemde Limoncello te proeven! Gaby en Sander sluiten de dag af met een lekker drankje aan het meer!

Fietstocht, pizza bakken en rondvaren op het Gardameer
Aflevering 3, 26-12-2015


Camping San Vito/Cisano – Cisano di Bardolino – Gardameer – Italië
Sander gaat deze aflevering lekker varen met Diederik en Anouk. En als je dan toch lekker luxe met een boot op pad bent, kan waterskiën natuurlijk niet in het programma ontbreken! Gaby maakt kennis met Martine. Martine woont in Italië en neemt Gaby mee op een fietstocht richting het prachtige stadje Borghetto. 's Middags laat Gaby haar Italiaanse kookkunsten zien. Hij gaat namelijk samen met Jeroen Pol, die samen met zijn gezin op de camping verblijft, pizza's bakken! Na wat uurtjes zwoegen in de keuken gaan ze met een grote stapel pizza's terug naar de camping om de dag af te sluiten met alle gasten die ze die dag ontmoet hebben.

Op zoek naar drijfhout, een bezoek aan de plaatselijke markt, vliegen boven de Drôme en
Aflevering 4, 02-01-2016


Camping Le Soleil Fruité – Châteauneuf-sur-Isère – Drôme – Frankrijk
In de ochtend gaat Sander op pad met Peter, die al 22 jaar in de Drôme woont. Hij laat Sander zien waarom hij zo gek is op de omgeving en wat hij zowel graag doet. 's Middags bezoekt Sander een van de vele marktjes in de Drôme samen met de familie Koggel. Gaby gaat de omgeving vanuit de lucht bekijken. Ze gaat namelijk samen met moeder en zoon van de familie Koestal vliegen! Nadat ze weer veilig geland zijn gaan ze samen met de rest van de familie de barbecue voorbereiden voor een lekkere afsluiting van de dag.

Pottenbakken, mini-disco en een spannende activiteit op hoge hoogte
Aflevering 5


Camping Le Soleil Fruité – Châteauneuf-sur-Isère – Drôme – Frankrijk
Sander heeft een spannende activiteit op het programma staan. Hij gaat namelijk op een spectaculaire wijze naar beneden vanaf de hoogste vestigingstoren in Frankrijk. Gaby gaat 's ochtends pottenbakken. Lukt het haar om een mooie schaal te maken? 's Middags gaat ze samen met de kinderen van de familie Graumans en nog een heleboel andere kinderen naar de minidisco op de camping. Sander en Gaby sluiten de dag gezamenlijk af met een hapje en een drankje op de camping.

Picknicken aan het water, downhillen en een kanotocht in de Drôme
Aflevering 6, 16-01-2016


Camping Le Soleil Fruité – Châteauneuf-sur-Isère – Drôme – Frankrijk
Gaby gaat vandaag onder andere op pad met Annemiek, die al jaren in de Drôme woont. Samen maken ze een wandeling door de prachtige natuur en stoppen ze even voor een picknick aan het water. In de middag waagt ze zich aan een kanotocht samen met Rob en Aletta en hun twee dochters. Lukt het om overeind te blijven in het water? Sander besluit die dag lekker actief te gaan doen samen met Pascal en zijn partner. Ze gaan downhillen in de bossen. En dat blijkt toch zwaarder dan verwacht! Aan het eind van de dag wordt de barbecue weer aangestoken en zorgen Sander en Pascal voor een heerlijk diner op de camping.

Op zoek naar dolfijnen en windsurfen in de Languedoc-Roussillon
Aflevering 7, 23-01-2016


Camping Ma Prairie – Canet-en-Roussillon – Languedoc-Roussillon – Frankrijk
Gaby heeft vandaag een wel heel bijzondere dag. Ze gaat namelijk samen met de familie Riezebos op zoek naar dolfijnen! Daarna doen ze nog een gezellig potje flessenvoetbal op de camping. Sander gaat de uitdaging aan samen met de  familie Reddering om te gaan windsurfen. Zal het hem lukken om op de plank te blijven staan? Samen met de families sluiten Sander en Gaby de dag met lekkere hamburgers!

Paardrijden op het strand, vis op de markt en lekker ontspannen aan de zee
Aflevering 8, 30-01-2016


Camping Ma Prairie – Canet-en-Roussillon – Languedoc-Roussillon – Frankrijk
Gaby gaat samen met Tessa paardrijden op het strand. Tessa is gek op paarden en verzorgd een paard op de manege in Nederland. Normaal maakt ze een rondje in het bos of op de manege dus dit ritje op het strand is extra bijzonder voor haar! Sander ontmoet Carola, die in de omgeving woont en zes dagen per week op de markt staat met haar viskraam. Samen kiezen ze de lekkerste vis uit voor het diner later die dag. 's Middags doet Sander het lekker rustig aan en gaat hij naar zee met de familie Sterke. Terwijl Sander na een ontspannen middagje strand het eten, waaronder de verse vis van de markt, bereidt , speelt Gaby nog een potje tafeltennis met vader en zoon. Aan het eind van de dag komt iedereen bijeen om te genieten van de lekkere maaltijd.

Visnet trekken, steppen door de pyreneeën en Spaanse dansles
Aflevering 9 – Ma Prairie


Camping Ma Prairie – Canet-en-Roussillon – Languedoc-Roussillon – Frankrijk
Sander gaat samen met twee families 'visnet trekken' op het strand, in de hoop lekker veel vis te vangen! 's Middags gaat hij met Jaap Rameier op pad, die al meer dan 20 jaar in de omgeving woont. Samen ontdekken ze de historie van de omgeving. Gaby gaat vandaag op pad met de familie van Egmond. Ze starten de dag lekker actief met steppen door de Pyreneeën. Het gebied van de camping grenst aan Spanje en daarom laten ze  's middags hun  dansmoves zien tijdens een traditionele Spaanse dansles. De dag wordt ook lekker Spaans afgesloten met de paella avond op de camping!

Waterskiën, Saarburg, rodelen en natuurlijk Bratwurst
Aflevering 10 – Warsberg


Camping Warsberg – Saarburg – Rheinland-Pfalz – Duitsland
Gaby gaat de Moezel al waterskiënd verkennen terwijl Sander de mooiste plekjes van Saarburg ontdekt. Hij gaat namelijk op pad met Sandra, die hem laat zien wat Saarburg allemaal te bieden heeft en waar je het lekkerste kopje koffie kan drinken! ’s Middags ontmoet Sander de familie Admiraal, met wie hij een uitstapje maakt naar de rodelbaan. De dag wordt op Duitse wijze afgesloten met heerlijke broodjes Bratwurst van de barbecue.

Hoogvliegen, mountainbiken en de mini-disco
Aflevering 11 – Warsberg


Camping Warsberg – Saarburg – Rheinland-Pfalz – Duitsland
Sander maakt kennis met Olivier en Dagmar, die samen kamperen op Camping Warsberg. Ze hebben die dag een spannende activiteit namelijk op het programma staan, namelijk hoogvliegen. Zal het lukken om in de lucht te blijven? Gaby start de ochtend actief. Ze gaat mountainbiken samen met Karim, die hoofdanimator is op Camping Warsberg. Later die dag maakt ze kennis met Melissa en Laura-Joy. Melissa en Laura-Joy willen heel graag presentatrice en actrice worden en daarom heeft Gaby geregeld dat ze de mini-disco op de camping die dag mogen presenteren! Een kans die ze natuurlijk, na wat oefenen, met beide handen aangrijpen.

Trier ontdekken en een lekkere wijnproeverij
Aflevering 12 – Warsberg


Camping Warsberg – Saarburg – Rheinland-Pfalz – Duitsland
Gaby gaat de stad Trier verkennen samen met Rien. Rien is samen met zijn gezin op vakantie op Camping Warsberg en weet Gaby heel veel te vertellen over Trier. Sander gaat in een wel heel bijzondere auto de omgeving verkennen samen met Eric, die inmiddels drie jaar in Saarburg woont. Later die dag proeft hij de lekkerste wijntjes tijdens een wijnproeverij samen met Saskia en Mark. Gaby en Sander sluiten de dag met een heerlijke barbecue met Duitse specialiteiten!

Een boottocht, culinaire verrassingen en snorkelen
Aflevering 13 – Park Umag


Camping Park Umag – Novigrad – Istrië – Kroatië
Sander en Gaby maken kennis met de twee broers en hun families. Gaby start de dag met een boottochtje met Hendrik en Folkert terwijl Sander een potje gaat voetballen met de jongens. 's Middags laat Gaby zich samen met de vrouwen van de familie culinair verrassen door de lekkere olijfolie en streekgerechten. Sander gaat met alle mannen van de families snorkelen. De dag wordt afgesloten met een lekker drankje op de camping.

Parasailen, de omgeving per boot ontdekken en een overheerlijke vis-avond
Aflevering 14 – Park Umag


Camping Park Umag – Novigrad – Istrië – Kroatië
Sander hangt deze aflevering met een 'big smile' in de lucht. Hij gaat namelijk samen met de familie Peters parasailen. Gaby gaat een dag op pad met de familie Hoorn. Ze ontdekken de omgeving met de boot. Onderweg stoppen ze even voor een wel heel bijzonder ijsje en om even lekker te zwemmen! De dag wordt afgesloten met een overheerlijke vis-avond.

De omgeving ontdekken, duiken bij de camping en lekker zwemmen
Aflevering 15 – Park Umag


Camping Park Umag – Novigrad – Istrië – Kroatië
Gaby blijft deze aflevering lekker op de camping! Ze gaat duiken met de familie Lubberding. Sander gaat 's ochtends op pad met Annemarie, een tourguide die al meer dan 17 jaar in Istrië woont. Ze neemt Sander mee op pad om de leukste plekjes van de omgeving te laten zien. 's middags doet Sander het lekker rustig aan en gaat hij op de camping zwemmen met Claudia, Stefan en de kids. Aan het eind van de dag steekt Sander de barbecue aan samen met Stefan en zorgen ze voor een lekkere maaltijd voor hen en de familie Lubberding.

Rodelen, de omgeving ontdekken en Annecy van ongekende hoogte bekijken
Aflevering 16 – L'idéal


Camping L’Ideal – Lathuile – Meer van Annecy - Frankrijk
Sander gaat Annecy van ongekende hoogte (1820 meter) bekijken. Hij gaat namelijk samen met de familie Verheyen de bergen in! Gaby gaat op pad met Doraine, die al 25 jaar in Frankrijk woont! Samen bezoeken ze diverse plaatsjes in de omgeving. 's Middags gaat Gaby samen met de familie Vreede rodelen. Sander en Gaby sluiten de dag gezellig af op de pannenkoek en poffertjes avond op de camping.

Canyoning, zeilen en actief bij het zwembad
Aflevering 17 – L'idéal


Camping L’Ideal – Lathuile – Meer van Annecy - Frankrijk
Sander gaat samen met de familie Daanen zijn angsten overwinnen tijdens een spectaculaire activiteit, namelijk Canyoning! Later die dag ontmoet hij Lilian in een wel heel bijzondere woning! Gaby gaat deze aflevering zeilen met de familie Hijmans. 's Middags doen de meiden van de familie Hijmans gezellig mee aan de activiteit die bij het zwembad van de camping georganiseerd wordt. Sander en Gaby sluiten de dag af met een borrel op de camping met de twee families.

Parapenten, wielrennen en plezier op de camping
Aflevering 18 – L'idéal


Camping L’Ideal – Lathuile – Meer van Annecy - Frankrijk
In de allerlaatste aflevering van Campinglife heeft Gaby een spannende dag voor de boeg, ze gaat namelijk Parapenten. Sander gaat wielrennen met de broers Lam, en dat nemen ze wel héél serieus! Na een flinke tocht in de bergen is het tijd voor wat ontspanning op de camping. Ook zorgt hij samen met de broers voor een heerlijk diner met, heel toepasselijk voor de laatste aflevering, Champagne!