Beschermd in de zon

Als kind kreeg ik van mijn ouders vaak een T-shirt aan als we een dag aan zee verbleven. Na een intensieve insmeersessie met factor tig en een strijd om mijn – vaak afgedankte en dus suffe - shirt aan te trekken, herhaalde dat dramatische insmeerritueel zich steevast elke paar uur. En toch gaf het vaak niet het gewenste resultaat. Ondanks het shirt kwam ik vaak alsnog rood thuis en had ik er dus de hele dag voor niets ‘stom’ bijgelopen.
Het KNMI voorspelt ook in Nederland warmer en zonniger weer. Meer kans voor kinderen dus om blootgesteld te worden aan de schadelijke effecten van de UV-straling van de zon. Goede bescherming wordt dan ook steeds belangrijker. Vooral als je nagaat dat jaarlijks ongeveer 40.000 mensen worden getroffen door huidkanker en dat er wereldwijd in de komende decennia een forse toename van het aantal gevallen van huidkanker verwacht wordt.

Straling
In 90% (!) van de gevallen wordt huidkanker veroorzaakt door te veel UV-straling. Vaak is dit het gevolg van te veel blootstelling aan de zon op jonge leeftijd. In landen waar de zon zeer krachtig is, zoals bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Australië is het gebruik van zonwerende kleding dan ook heel gebruikelijk. Het is een zeer effectief middel om jezelf te beschermen tegen de schadelijke straling. Een gewoon T-shirt houdt namelijk maar (zeer) beperkt straling tegen, al weten veel mensen dit nog steeds niet.
Met de introductie van Sonpakkie (Sonpakkie.nl) kun je nu ook in Nederland hip en stoer, maar vooral beschermd de zon in. Sonpakkie kent haar oorsprong dan ook in Zuid-Afrika en onderscheidt zich door de kleuren en het ontwerp, maar vooral ook door de uitzonderlijk hoge beschermingsfactor. In Zuid-Afrika weten ze tenslotte wat echte hitte is!


Hoogste eisen
Sonpakkies voldoen aan de meest strenge UV-beschermingseisen die er wereldwijd bestaan: de UV 801 standaard. De kleding wordt bij deze standaard niet alleen in nieuwe staat getest, maar ook als deze nat, gewassen en uitgerekt is. Net als de realiteit. Alle Sonpakkies hebben een UV beschermingsfactor (UPF) van 80, waarmee Sonpakkie uniek is op de Nederlandse markt. Het dragen van Sonpakkies zorgt voor beschermd buitenplezier voor zowel baby’s, kinderen, jongeren als volwassen. Het is makkelijk en snel aan te trekken en biedt daarmee direct voor een hele dag goede bescherming. Bovendien ziet het er leuk en stoer uit! Op Sonpakkie.nl lees je meer over alle beschermende kleding van Sonpakkie.

Maatschappelijk verantwoord
Sonpakkies worden geproduceerd in Zuid-Afrika. Het Nederlandse merk zorgt hiermee voor een bijdrage in de ontwikkeling van de Zuid-Afrikaanse economie. Daarnaast draagt Sonpakkie bij aan de strijd tegen kanker: jaarlijks wordt 4% van de omzet afgedragen aan goede doelen. Voor 2011 was dit het Koninging Wilhelmina Fonds, het KWF.

Als ouder ben ik maar wat blij dat ik mijn kind wèl de juiste bescherming kan geven. En dat hij niet hetzelfde ‘stomme T-shirt’ trauma oploopt. Ik zie hem heerlijk met z’n emmertje in de branding spelen in z’n stoere Sonpakkie, als een echte beachboy.

Meer weten over de UV-straling? Op Sonpakkie.nl kun je de actuele zonkracht checken.

AANBIEDING: Neem nu een abonnement op Campinglife magazine en ontvang een waardebon t.w.v. €25,- die je kunt besteden aan zo'n leuk Sonpakkie!

Gerelateerde artikelen

Moeders en kinderlogica
Gespot in de branche
Warme aardappelsalade met spek
De nieuwste trend heet fietsarrangement
Gespot in de branche
Gebakken zwaardvismoten
Over Wijn
Pure beleving
Terugblikken met Sander & Jessica
Campingplezier is van alle tijden
Gespot in de branche
Nederland Fietsland!
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Over Wijn
Over Wijn
Over wijn
Waar gaan we naartoe in 2011?
Paella met gerookte vis
Griekse lamsspiesen