Gespot in de branche

De kampeerbranche is altijd in beweging. En wij houden je op de hoogte! Belangrijk nieuws, overnames of open dagen bij leveranciers? Een nieuwe showroom, leuke acties of een verhuizing waar je van op de hoogte moet zijn? Je leest het als eerste in Campinglife magazine.

Overname Doréma Group
Sinds 1 januari 2011 is de Doréma Group, producent van voortenten, luifels en accessoires voor caravans en campers, overgenomen door Sunshine Group BV. De Doréma Group, met meer dan 100 medewerkers en verkoopkantoren in Nederland, Engeland en twee productielocaties in Slovenië, levert haar producten onder de merknamen Doréma, Starcamp en Holiday. Met ruim 300 dealers in de Benelux en 200 dealers in Engeland is Doréma een prominente partij op deze markten voor de levering van voortenten en luifels voor caravans en campers. De nieuwe eigenaar, Sunshine Group BV, is een vennootschap van M2 participaties uit Emmen en Hans Oonk. Meer informatie is te vinden op dorema.nl.

Cabby Caravans terug in NL
Cabby Caravans werd tot eind 2007 door Kip geïmporteerd en verdween daarna uit het zicht. Vanaf heden verzorgt Heidijk Recreatie in Beneden Leeuwen de import van het Zweedse caravanmerk in Nederland. De caravans kenmerken zich, zoals het een echt Scandinavisch merk betaamt, door een hoge kwaliteit en perfecte isolatie. Modellen van de Cabby, waaronder de 570 + F4 en de 620 + L2, kun je bewonderen bij heidijk.nl.

Alle informatie over het Gardameer
Gardameer-nu.nl en gardafriends.com zijn twee van de belangrijkste websites over het Gardameer in Italië voor Nederlandse en Belgische bezoekers. Beide websites hebben de handen ineengeslagen om te komen tot een community van Gardameer liefhebbers. Op de website staat uitgebreide informatie over wat er bij het Gardameer te zien, te doen en te beleven is. De up-to-date agenda, Twitter en blogs houden je op de hoogte van actueel nieuws en tips. Voor de liefhebbers is er ook een gratis maandelijkse nieuwsbrief vol met wetenswaardigheden, tips en nieuwtjes. Gewerkt wordt nog aan een mobiele site op Gardameer.me, zodat je ook tijdens je vakantie aan het Gardameer op de hoogte blijft. Voor meer informatie kijk je op gardafriends.com.

Kampeerautovriendelijkste gemeente 2011
De Gemeente Gouda is onlangs uitgeroepen tot ‘Kampeerautovriendelijkste gemeente van het jaar 2011’. De gemeente realiseerde als één van de eerste gemeenten enkele camperplaatsen bij de binnenstad en breidde dit onlangs uit naar 25 plaatsen. Op de tweede plaats in de verkiezing eindigde Huizen, Middelburg werd derde.

Tempo 100 blijft
De bekende Tempo 100 regeling, waarmee je met caravan en vouwwagen 100 km/uur mag rijden was oorspronkelijk als test ingesteld. Inmiddels heeft de Duitse regering ermee ingestemd dat de regeling definitief wordt. Met de ontheffing - die je ontvangt nadat je combinatie auto met caravan/vouwwagen/aanhanger gekeurd is – mag je op de Duitse Autobahn 100 km/uur in plaats van de normaal toegestane 80 km/uur. De Tempo 100 keuring wordt in Nederland o.a. verricht door TÜV Nord. Als je combinatie aan de eisen voldoet ontvang je de Tempo 100 sticker.

Nieuwe Ambassador in de showroom
Bij diverse kampeer en caravanbedrijven is vanaf nu de nieuwe Ambassador te bewonderen in de showroom. Dit nieuwe model voortent van Isabella is gemaakt van uniek IsaTex wandmateriaal en past met zijn diepte van 250 op alle campings. Deze voortent is voor seizoensgebruik en als reistent de ideale metgezel. U vindt de nieuwe Ambassador ondermeer bij Ad Dekker Rekreatie in Raamsdonkveer, Almeers Caravanbedrijf in Almere, Noorder Caravan Centrum Marum, Erica Recreatie Zeist, Caravan en Kampeercentrum Westland in ’s Gravenzande, Van den Elzen Caravans Zeeland en Zweden Vrijetijdsmarkt in Doetinchem en er komen nog meer bij. Kijk voor het actuele dealeraanbod op isabella.nl. 

Gerelateerde artikelen

Beschermd in de zon
Moeders en kinderlogica
Gespot in de branche
Warme aardappelsalade met spek
De nieuwste trend heet fietsarrangement
Gespot in de branche
Gebakken zwaardvismoten
Over Wijn
Pure beleving
Terugblikken met Sander & Jessica
Campingplezier is van alle tijden
Gespot in de branche
Nederland Fietsland!
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Over Wijn
Over Wijn
Over wijn
Waar gaan we naartoe in 2011?
Paella met gerookte vis
Griekse lamsspiesen