Gespot in de branche

De kampeerbranche is altijd in beweging. En wij houden je op de hoogte! Belangrijk nieuws, overnames of open dagen bij leveranciers? Een nieuwe showroom, leuke acties of een verhuizing waar je van op de hoogte moet zijn? Je leest het als eerste in Campinglife magazine.

Caravan Salon Düsseldorf

Van 27 augustus t/m 4 september kun je dagelijks van 10:00 – 18:00 uur een bezoek brengen aan de Caravan Salon in Düsseldorf. Op deze kampeerbeurs vind je de nieuwste kampeermiddelen, -trends en –gadgets en kun je inspiratie opdoen voor een nieuwe kampeerbestemming, met dit jaar speciale aandacht voor verre landen en bijzondere caravanreizen. In multimediashows word je mee op reis genomen naar China, het Andesgebergte en in Noord Europa naar Schotland, IJsland en Karelië (Hal 9, stand A61). Het is ook mogelijk online kaarten te kopen en zelf af te drukken. Dit kan via caravan-salon.de. Hier vind je ook alle overige informatie.

Meer gebruikte caravans en campers verkocht

Volgens de BOVAG zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar maarliefst 24,2% meer gebruikte campers van de hand gegaan dan in het eerste kwartaal van 2010. Voor gebruikte caravans lag de verkoop 4,4% hoger. Naast de gestegen verkoop van gebruikte caravans en campers is er ook een flinke stijging waar te nemen in de hoeveelheid nieuw geregistreerde campers.

Kamperen in een Kangoo camper

Nieuw in de branche: kamperen in een Kangoo camper. En dat kan met veel meer ruimte dan je denkt. In de Kangoo minicamper kun je prima rechtop zitten. In een handomdraai maak je een royaal 2 persoonsbed van 200 bij 140 cm! Kamperen met de Kangoo camper is de perfecte kampeerbeleving. Lekker buiten leven en onbezorgd binnen slapen in je comfortabele bed. De natuur in of op stedenbezoek: de Kangoo minicamper geeft je ultieme vrijheid. Je kunt de Kangoo uiterst makkelijk in de oorspronkelijke staat terugbrengen. Zo heb je het hele jaar door een auto én camper in één en heb je geen stalling nodig. Meer info op kangoocamper.nl.

Terug van weggeweest

Meer dan 20 jaar hadden zij een camperbedrijf in Oosterwolde en na een tussenstop van een paar jaar, waarin camperreizen centraal stonden, zijn Wim en Geeske Vuist gewoon weer opnieuw begonnen met Vuist Campers/Caravans. Vanuit Wolvega (FR) verkopen zij (gebruikte) campers en caravans in bemiddeling, meer informatie is te vinden op vuistcampers.nl.

Recreatiecentrum De Paalberg overgenomen

Van den Broek Recreatie Groep heeft een van de oudste campings in Nederland, Recreatiecentrum De Paalberg in Ermelo, overgenomen. Die overdracht vond plaats op 7 april; de symbolische overdracht vond plaats op 28 april. Van den Broek Recreatie Groep neemt het recreatiecentrum over van de huidige eigenaar Bou Breedijk die dertig jaar lang met hart en ziel op en aan De Paalberg heeft gewerkt. Om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen blijft Bou Breedijk dit seizoen nog verbonden aan het recreatiecentrum. In oktober nemen hij en zijn vrouw officieel afscheid.

Knaus Tabbert in de lift

Na het eerdere faillissement, de doorstart en de reorganisatie van een aantal jaar geleden zit het Duitse Knaus Tabbert GmbH inmiddels weer in de lift. Het afgelopen jaar is er volop geproduceerd en een goede omzet gerealiseerd. In totaal werden er 10.600 eenheden geprocudeerd. Ten opzichte van 2009 is dat een stijging van 36%. Het bedrijf heeft vestigingen in Jandelsbrunn, Mottgers en in Nagyoroszi (Hongarije). Na belasting werd er over 2010 een winst van 3,3 miljoen genoteerd.

Gerelateerde artikelen

Beschermd in de zon
Moeders en kinderlogica
Gespot in de branche
Warme aardappelsalade met spek
De nieuwste trend heet fietsarrangement
Gebakken zwaardvismoten
Over Wijn
Pure beleving
Terugblikken met Sander & Jessica
Campingplezier is van alle tijden
Gespot in de branche
Nederland Fietsland!
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Over Wijn
Over Wijn
Over wijn
Waar gaan we naartoe in 2011?
Paella met gerookte vis
Griekse lamsspiesen