Meer Engelse caravans naar Nederland

De verkopen van Engelse caravans in Nederland zitten duidelijk in de lift. De trend is ingezet naar het comfortabele kamperen. Ook de Engelse caravans profiteren van deze tendens, omdat ze al geruime tijd aan deze eisen voldoen. De kwaliteit, het comfort, het interieur en de styling staan hoog aangeschreven in caravanland. Ook de prijsstelling helpt mee aan de toenemende populariteit. In dit artikel laten we je kennismaken met de compleetheid van de Engelse caravans Swift Challenger, Sprite Cruzer, Elddis Crusader Shamal, Odyssey en Avante.De Engelse caravans bieden standaard veel extra’s, zoals warmwatervoorziening op elektra en gas inclusief 10 liter (!) boiler, gaskachel met geïntegreerde elektrische kachel (500w., 1000w., 2000w.) incl. ringleiding. Ook een zeer luxe keuken met magnetron, oven, grill, 4-pits kooktoestel, waarvan 1 elektrisch, en een grote digitaal en elektronisch geregelde koelkast behoren tot het basispakket. Daarnaast zijn enkele modellen standaard voorzien van een gasaansluiting aan de buitenzijde voor de BBQ en/of buitenkeuken. Heb je geen zin om te koken? Stop dan een pizza in de oven of een kant-en-klare maaltijd in de magnetron. Heb je nog meer tijd voor andere leuke dingen!

De Engelse merken beschikken over een natte ruimte met een gescheiden douchecabine en Thetford cassettetoilet met eigen watervoorziening. Daarnaast is extra zorg besteed aan het slaapcomfort bij deze caravans; de kussens hebben binnenvering en liggen op lattenbodems, zodat er geen condens kan ontstaan. En dan is er nog het typisch Engelse ladekastje met uittrekblad waaraan je kunt eten en drinken, zodat je niet altijd de tafel hoeft te gebruiken. Deze tafel wordt overigens vaak buiten de caravan gebruikt, waardoor je geen extra tafel hoeft mee te nemen! De leefruimte is, onafhankelijk van het model, altijd lekker ruim, wat een kenmerkend pluspunt is van de Engelse caravan. Ook aan het zitcomfort is veel aandacht besteed, waardoor het al met al een plezier is om in de caravan te vertoeven. Daar draagt ook de standaard geleverde radio/CD speler met MP3 en ingebouwde luidsprekers aan bij!

Noviteiten
Geheel nieuw bij de Swift Challenger en Sprite Cruzer is het grote panoramische (sunroof) dakraam boven het polyester front, met daarnaast nog de grote en kleine dakluiken. Dit geeft niet alleen heel veel lichtinval, maar ook een ruimtelijk effect. Voor de avonden hebben deze modellen een sfeervolle LED-verlichting. Ook de Eldiss Crusader Shamal is geheel vernieuwd, met onder meer een geheel nieuw polyester front en Alde vloeistofverwarming.

Alle modellen hebben aan de buitenzijde een acculuik, zodat de accu (optioneel) eenvoudig geplaatst kan worden. Deze accu kan gebruikt worden voor de verlichting, een mover en een automatische satellietschotel. Ook een volautomatisch levelsysteem kan op de accu worden aangesloten, waarmee het waterpas zetten van de caravan, middels de uitdraaisteunen en twee extra steunen onder de as, een fluitje van een cent is. De caravan is dan ook voorzien van een omvormer/lader.

Watersysteem
Ook het watersysteem moeten we niet vergeten. Op de bestaande aansluiting van de caravan heb je diverse mogelijkheden: je kunt rechtstreeks vanaf de kraan op de camping het water aansluiten op de kraan in de caravan. Maar je kunt ook de bekende Engelse rolwatertank vullen en die rechtstreeks op de kraan aansluiten. Of eerst de vaste watertank vullen voor een voorraadje onderweg en van daaruit naar de kraan. Gesjouw met veel water is dus niet meer nodig. Met dit systeem - en de 10 liter boiler op gas en/of elektrisch - kun je uitstekend in je eigen caravan douchen, een luxe waar je vast veel gebruikt van zult maken.

Uitstraling
De Engelse caravans hebben een chique en tijdloze uitstraling, waarbij vooral de drie ramen in het polyester voorfront, de sunroof, de fraaie kunststof achterwand en de gladde zijbeplating uit een stuk opvallen. Ook het rijden met deze caravans is een plezier, met de stabilisator en bij sommige modellen standaard een elektronisch atc-controlesysteem, dat automatisch het slingeren van de caravan corrigeert.

Voor de kampeerder die langer van huis is, bijvoorbeeld op een seizoensplaats of op een lange reis, is het een genot om onbezorgd met deze caravan op vakantie te gaan. Door de complete uitrusting ben je in dit ‘vakantiehuis op wielen’ niet afhankelijk van de campingvoorzieningen. Ga je buiten het drukke seizoen op reis, dan is het meestal vroeger donker en gemiddeld wat kouder buiten. Dan wil je meer comfort, omdat je meer tijd in de caravan doorbrengt. En dat is nu precies waar de Engelse merken rekening mee hebben gehouden!

Wil je dat alles eens met eigen ogen zien? Kom dan naar de showroom van Riant Caravans in Leeuwarden, waar je naast de beschreven modellen ook de Sprite Super (basismodel) kunt bewonderen.

Gerelateerde artikelen

Ook voor kids een toffe slaapplek
Sportief en Stijlvol
Zorgeloos genieten
Kampeertrends
Snelle tenten
Caravan van de Toekomst
Nieuwe modellen: Sprite Super
Vernieuwde Universal 420
Spaans opzetgemak
Nieuwe Fiat Ducato motoren
Een plaatje van een camper
Voorjaarsmodel Sterckeman
Beschuit met muisjes...
Praktische en stoere gezinscamper
Een camper met plaats voor veel vrienden
Comfortabele gezinscamper
Wegwijs in camperland