Nieuwe Fiat Ducato motoren

De Fiat Ducato is de meest gebruikte auto waarop de camperindustrie zijn producten bouwt. Twee van de drie campers die de fabriek verlaten zijn gebouwd op dit multitalent uit Italië. Reeds dertig jaar produceert Fiat de Ducato. Er zijn inmiddels 2,2 miljoen van dit type Fiat verkocht. Om aan de euro 5 norm te kunnen voldoen heeft Fiat zijn motoren vernieuwd. Tevens heeft het dashboard een facelift ondergaan en is nu helemaal “up to date”. De camperfabrikanten hebben met Fiat afgesproken dat alle 2012 modellen uitgerust worden met de nieuwe motoren die voldoen aan de euro 5 norm.

Fiat

Vanaf september 2011 is er keuze uit vier Multi-jet motoren. De Multi-jet 150 is een echte kanjer voor de middelgrote camper. Deze 2.3 liter motor levert 148 pk en heeft een koppel van 350 Nm bij 1500 toeren. Begin 2012 is deze motor ook te verkrijgen met de automatische versnelling Comfort-Matic, zo reis je met een camper op Fiat basis nog  comfortabeler. Naast de 150 komt er een nieuwe 2.0 liter motor die 115 pk levert, de Multi-jet 115 genaamd. De “oude” 2.3 en 3.0 liter motoren voldoen, na een kleine aanpassing, nu ook aan de Euro 5 norm. Volgens Fiat is het brandstof verbruik gemiddeld met ongeveer 9 % gedaald. Met de hedendaagse brandstofprijzen een prettige bijkomstigheid voor de camperaar die graag kilometers maakt. (KW)

Technische bijzonderheden:

Multijet 115 levert 115 pk/85 kW en een koppel van 280 Nm bij 1500 toeren.

Multijet 130 levert 130 pk/96 kW en een koppel van 320 Nm bij 1800 toeren.

Multijet 150 levert 148 pk/109 kW en een koppel van 350 Nm bij 1500 toeren.

Multijet 180 levert 177 pk/130 kW en een koppel van 400 Nm bij 1400 toeren.

Jubileummodel


Offroader

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum van 3DOG camping is er een nieuwe versie van het populaire OffRoad-model ontwikkeld. Deze tenttrailer, die geschikt is voor de extreemste terreinen, is er nu ook in een speciale ‘Black Edition’. De zwart geëloxeerde kastopbouw wordt door zilveren wielkasten en een vuurverzinkt chassis geaccentueerd. De OffRoader heeft nu ook een Europese EG-goedkeuring en is hiermee in alle landen te gebruiken. Daarbij kan de OffRoader op specifieke wensen van de klant worden aangepast, met een brede keuze aan technische varianten.
Verkoopadviesprijs: OffRoader ScoutDog €11.260,-, OffRoader TrailDog: €12.260,-.
Meer info is te vinden op 3dogcamping.eu. 3DOG camping is tegenwoordig ook te bewonderen bij Glas Caravans Recreatie in Wognum.
Duurzame Kyte Green Edition


Kytegreen

Wat is het belangrijkste ingrediënt van een tent? Juist, het doek! En dan nog specifieker: het doek van het tentdak. Dit deel van de tent krijgt tijdens zijn kampeerleven het meest te verduren: regen, UV-straling, vuil, het komt allemaal als eerste in aanraking met het dak van de tent. Vanuit deze gedachte brengt Holtkamper de Kyte Green Edition op de markt: een Kyte tenttrailer met alles erop en eraan, maar dan standaard uitgevoerd met een ‘2ndRoof’, oftewel een tweede dak. De Kyte Green Edition krijgt zo een nóg veel langere levensduur! Zodra het 2ndRoof is geplaatst, is een essentieel deel van de tenttrailer als nieuw.

Dit reservedak kan op ieder gewenst moment het originele dak vervangen, zonder enige tussenkomst van machines of specialisten; de kampeerder kan het helemaal zelf! Dit maakt de Holtkamper Kyte nóg duurzamer; de levensduur van de tent wordt met het 2ndRoof nog een flink aantal jaren verlengd! Het originele dak wordt simpelweg van de Kyte genomen door het loshalen van ritsen en klittenband. Vervolgens kan het 2ndRoof worden bevestigd. Dit alles kost niet meer dan 5 minuten en kan altijd en overal plaatsvinden.

De Holtkamper Kyte Green Edition wordt in een beperkte oplage geproduceerd en is beschikbaar vanaf september 2011. De prijs is € 17.995,- (Kyte S) of € 18.995,- (Kyte XL). Het 2ndRoof-concept maakt deel uit van het Holtkamper Membrane Airco Tentsystem en wordt beschermd door een internationaal patent. Voor meer informatie ga je naar holtkamper.nl/kyte.


Isabella Hercules-TwinTMDe Isabella Hercules-Twin zet kwaliteit neer in een handomdraai. Dit ultieme hulpwerktuig is een onmisbaar gereedschap om je tentframe goed en eenvoudig af te spannen. Het correct afspannen van je tentframe - en daardoor ook de voortent - vermindert de slijtage van het tentdoek. Kwaliteit in een handomdraai met de garantie van een goed afgespannen voortent. De Hercules-Twin is zonder extra kracht en eenvoudig te gebruiken op CarbonX glasfiber en stalen framebuizen. Verkrijgbaar bij alle Isabella dealers voor een verkoopadviesprijs van €20,75. Voor meer informatie ga je naar isabella.nl. Ook kun je op YouTube kijken onder Isabella Hercules Twin.

Was gemak

Easywasher

Wil je de (voor)tent voor vertrek snel van zand, zout en etc. veilig afspoelen of je fiets na een modderige tocht weer in topconditie brengen? Of misschien je caravan of camper snel een wasbeurt geven? Heb je een mobiele douche nodig? De Easy Washer biedt uitkomst! Easy Washer heeft twee modellen compacte mobiele reinigers geïntroduceerd, met eigen watertank en interne accu of 12 volt kabel. Ze zijn perfect voor een snelle poetsbeurt waar je ook bent, want ze werken zonder vaste water- of stroomaansluiting. De waterdruk is veilig voor je tent of caravan, deze kan je zelf instellen van sterke straal tot verneveling. Easy Washer wordt standaard geleverd met douchekop en borstel wat het apparaat multifunctioneel maakt. Als optie zijn ook een lamp met accu en omvormer 220 volt leverbaar. Easy Washer reinigers zijn verkrijgbaar vanaf €129,95. Voor meer informatie, testdagen en verkooppunten zie easywasher.nl

Gerelateerde artikelen

Ook voor kids een toffe slaapplek
Sportief en Stijlvol
Zorgeloos genieten
Meer Engelse caravans naar Nederland
Kampeertrends
Snelle tenten
Caravan van de Toekomst
Nieuwe modellen: Sprite Super
Vernieuwde Universal 420
Spaans opzetgemak
Een plaatje van een camper
Voorjaarsmodel Sterckeman
Beschuit met muisjes...
Praktische en stoere gezinscamper
Een camper met plaats voor veel vrienden
Comfortabele gezinscamper
Wegwijs in camperland