Griekse lamsspiesen
Deze blokjes lamsvlees worden op smaak gebracht met een mengsel van knoflook, citroen en verse oregano, en gebakken op spiesen. Geserveerd met een Griekse salade en pitabrood vormt dit een heerlijk hoofdgerecht.
Voor 4 personen
- 1 el olijfolie, extra vergine
- 2 grote teentjes knofl ook, uitgeperst
- sap van ½ citroen
- 1 el fi jngehakte, verse oregano
- 450 g lamsvlees zonder bot, van vet ontdaan en
- in blokjes van 2,5 cm gesneden
Griekse salade
- 6 tomaten, in dikke plakken gesneden
- 1 rode ui, fi jngesnipperd
- 250 g gesneden witte kool
- 4 el fi jngehakte verse munt
- ¼ komkommer, gehalveerd en in dunne
- schijfjes gesneden
- sap van ½ citroen
- 1 el olijfolie, extra vergine
- peper en zout
Om te serveren
- 4 pitabroodjes, in driehoekjes gesneden
- Griekse yoghurt (desgewenst)
- Voorbereiding en bereidingstijd: 30 minuten
1. Maak de barbecue aan.
2. Doe de olijfolie, de knoflook, het citroensap en de fijngehakte oregano in een kom en meng alles goed. Voeg de blokjes lamsvlees toe en roer alles goed door elkaar. Prik de blokjes vlees op 4 satéstokjes.
3. Bak de spiesen op een ingevet rooster gedurende 7-8 minuten, terwijl je ze regelmatig omdraait. Warm tegen het einde van de kooktijd ook het pita brood op de barbecue.
4. Maak ondertussen de salade klaar. Doe alle ingrediënten samen in een kom en breng op smaak met peper en zout. Meng alles voorzichtig.
5. Serveer de spiezen met de salade en het pitabrood, en desgewenst met een kommetje yoghurt erbij.
Variaties en tips
- Runderspiesen zijn ook heerlijk. Marineer daarvoor 400 g biefstuk in 1 tl chilipoeder, ¼ tl gemalen komijn, 1 el olijfolie, 2 uitgeperste tenen knofl ook en het sap van ½ limoen.
- Je kunt het gegrilde vlees ook met wat salade serveren in een opgerolde warme tortilla: gemakkelijk te eten!
Gerelateerde artikelen
• Beschermd in de zon• Moeders en kinderlogica
• Gespot in de branche
• Warme aardappelsalade met spek
• De nieuwste trend heet fietsarrangement
• Gespot in de branche
• Gebakken zwaardvismoten
• Over Wijn
• Pure beleving
• Terugblikken met Sander & Jessica
• Campingplezier is van alle tijden
• Gespot in de branche
• Nederland Fietsland!
• Gespot in de branche
• Gespot in de branche
• Gespot in de branche
• Over Wijn
• Over Wijn
• Over wijn
• Waar gaan we naartoe in 2011?
• Paella met gerookte vis