Le Havre 500 jaar

In de zomer van 2017 viert Le Havre, de havenstad in Normandië, dat zij 500 jaar bestaat. Een mooie gelegenheid om de stad te (her)ontdekken aan de hand van de vele festiviteiten, waarbij de inwoners én hun talenten centraal staan.

Er zijn veel nieuwe projecten in Le Havre en de stad is voortdurend in beweging. De Franse havenstad is in de jaren ’50 volledig herbouwd als gevolg van de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog. Sinds 2005 staat de stad ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 


Van 27 mei tot en met 5 november 2017, zullen alle festiviteiten die verzameld worden onder de naam “Un été au Havre 2017” (Een zomer in Le Havre 2017) alle nieuwsgierige mensen uitnodigen om de stad en de haven te (her)ontdekken aan de hand van een uitgebreid en gevarieerd programma. De stad wordt verrijkt met een artistiek en verrassend programma, uiteraard voorzien van een stads tintje.


Beeldend kunstenaars, designers, grafisch vormgevers, choreografen, regisseurs en romanschrijvers zijn uitgenodigd om een nieuwe blik op Le Havre te werpen. Jean Blaise, de man achter het ongelofelijke succes van de Nuits blanches in Parijs, geeft invulling aan de artistieke richting van dit project. Talloze kunstenaars zorgen voor een nieuwe, frisse kijk op de stad. Onder hen zijn Chiharu Shiota, Julien Berthier, Baptiste Debombourg, Vincent Lamoureux, Vincent Ganivet, Stéphane Thidet, of zelfs Franck Gérard…Kunst binnen handbereik Er zijn 4 routes door de stad, waar je langs kunstwerken, bezienswaardigheden en festiviteiten komt. Bepaalde werken zullen een permanente plek innemen, waar anderen tijdelijk van aard zullen zijn. Dankzij de festiviteiten staat de stad in de spotlights en wordt er aandacht besteed aan de ambities van deze plek wat betreft creativiteit en uitstraling.In 2017 is Le Havre the place to be! Het 500-jarig bestaan van de stad biedt voor inwoners van le Havre veel mogelijkheden om deel te nemen aan het sociale en economische leven van deze streek. En toeristen van over de hele wereld kijken hun ogen uit in deze bijzondere stad!

Meer informatie over alle activiteiten vind je op de website van Atout France

Beeld: Janine Klein