Beschuit met muisjes...

Heb je dat nu ook wanneer je met dit mooie weer al die campers ziet rijden? Wat lijkt mij dat toch fijn reizen, alleen die afmetingen: moet dat nu echt zo’n “bakbeest” zijn? Dit denkbeeld leeft kennelijk ook bij LMC, waardoor ze voor het modeljaar 2012 op de proppen komen met een kleine telg van de Explorerfamilie. Ik stel deze nieuwe aanwinst, de LMC Explorer I 635 G, graag voor.

Beschuit met muisjes

Verleden jaar werd de Explorer, het vlaggenschip van LMC, in Nederland verkozen tot camper van het jaar 2011. De toegepaste gewichtbesparing was een van de hoofdredenen om de Explorer deze eer te geven. Ook bij de kleine I 635 is het gewicht laag, met als gevolg een hoog laadvermogen. De camper is gebouwd op de nieuwe Fiat Ducato met AL-KO chassis. Deze nieuwe Fiat, model 2012, is verkrijgbaar in drie motorvarianten die alle voldoen aan de Euro 5 norm. Standaard wordt de I 635 uitgerust met een AL-KO chassis en ALC niveauregeling. Dit systeem zorgt ervoor dat de camper tijdens het rijden horizontaal blijft. Tijdens de proefrit was het eenvoudig manoeuvreren en bleef het binnen aangenaam stil qua rij- en motorgeluid. De hoog gemonteerde busspiegels staan mooi en, nog belangrijker: ze geven een prima zicht op van achter komend verkeer. De garage, de opbergruimte onder het bed, is ruim voldoende om alle camperspullen overzichtelijk een plaats te geven. Tegen de achterwand is een handig vakkensysteem gemonteerd en twee ruime kasten maken de garage compleet. Wil je twee fietsen meenemen dan is het aan te raden achterop een fietsenrek te laten monteren. Kies dan voor een rek direct op het chassis gemonteerd, zodat je niet hoog hoeft te tillen met de fietsen.

Wonen
Aangenaam verrast ben ik door de ruime, riante zithoek. Met vijf mensen zit je prima, met een beetje inschikken kan zelfs een zesde persoon nog aanschuiven. Wanneer je op de camping binnen eens gezellig met elkaar een “boom” wilt opzetten is dit zodoende geen probleem. Veel licht binnen en rondom een goed zicht zijn ook hier weer de grote voordelen van een integrale camper. De stoelen, L-bank en éénzitsbankje van het door mij bekeken model zijn bekleed met leer. Dit is als optie te verkrijgen en geeft de camper cachet. Sfeervolle led-verlichting rondom verzorgt ’s avonds een gezellig thuisgevoel. Een ophangsysteem voor de tv is aan de wand boven de bank bevestigd. Drie bovenkasten maken het tot een smaakvol geheel.

Koken
Dat er vanwege de geringe lengte een besparing op het interieur moet plaatsvinden, is een logisch gevolg. Het keukenblok, met z’n crèmekleurige accenten, oogt fraai maar geeft weinig aflegruimte. Het driepits gasstel - af te dekken met een handige, gedeelde glasplaat - en de spoelbak nemen vrijwel het hele aanrecht in beslag. In de drie ruime laden kun je veel keukengerei kwijt. De koelkast heeft een capaciteit van 110 liter. Compleet met twee bovenkasten en een afzuigkap voldoet de keuken zeker aan de behoefte om een goede maaltijd te kunnen bereiden.

Slapen

De compacte Explorer I 635 heeft twee ruime tweepersoons bedden met lattenbodems. Eén bed is over de breedte achterin de camper geplaatst en is voorzien van twee eenpersoons koudschuim matrassen die garant staan voor een perfecte nachtrust. Onder het bed is een ruime kledingkast, bereikbaar via een deur aan de voorzijde. Ook kan het voorste gedeelte van het bed eenvoudig omhoog gezet worden. Het andere bed, een hefbed, hangt boven de cabine en is eveneens voorzien van deze kwalitatief goede matrassen. Hier wordt een trapje bijgeleverd. Het zijbankje kan echter ook prima als opstapje dienen.

Douchen
De badkamer is perfect ingericht en uitgerust met een draaibaar toilet van Dometic. Het douchegedeelte kun je met een kunststof vouwdeur afsluiten. Het geheel wordt compleet gemaakt met een wastafelmeubel met grote spiegel en ruimte voor je toiletspullen. Kortom, alles is aanwezig om hier heerlijk opgefrist weer naar buiten te stappen.

Rijden en reizen
De I 635 is een integrale camper waarin je met vier personen heerlijk kunt rondtrekken. De wagen rijdt perfect, mede door de lange wielbasis en de geringe overhang. LMC is erin geslaagd door middel van isolatie het motor- en rijgeluid te beperken, waardoor je met deze camper praktisch geruisloos kunt toeren. Ook het uitzicht is tijdens het rijden goed en de grote busspiegels dragen bij aan de verkeersveiligheid. Door een winterpakket te laten monteren is deze wagen ook perfect voor de wintersport. Deze jongste telg van de LMC-familie uit Sassenberg is zodoende een echte aanwinst.

Facts

Merk/type: LMC Explorer I 635 G
Basisauto: Fiat Ducato 35 met 2.3 multi-jet motor en AL-KO chassis
Afmetingen: Buitenmaten: 6.35 m lang, 2.70 m hoog en 2.32 m breed
Prijs: Bekeken standaard versie € 78.446
Importeur: LMC Nederland B.V.
Website: lmc-caravan.com

Tekst en beeld: Kees Witvliet

Beschuit met muisjes

Gerelateerde artikelen

Ook voor kids een toffe slaapplek
Sportief en Stijlvol
Zorgeloos genieten
Meer Engelse caravans naar Nederland
Kampeertrends
Snelle tenten
Caravan van de Toekomst
Nieuwe modellen: Sprite Super
Vernieuwde Universal 420
Spaans opzetgemak
Nieuwe Fiat Ducato motoren
Een plaatje van een camper
Voorjaarsmodel Sterckeman
Praktische en stoere gezinscamper
Een camper met plaats voor veel vrienden
Comfortabele gezinscamper
Wegwijs in camperland