Terug van vakantie

De vakantie zit er helaas weer op? Hopelijk heb je genoten van plezierige en zonnige dagen op de camping. Eenmaal thuis moet de caravan weer terug naar de stalling. Het is belangrijk je caravan hiervoor goed voor te bereiden. En heb je schade opgelopen tijdens de vakantie? Maak dan eerst een afspraak bij het herstelbedrijf.

Terug van vakantie

Schade?
Mocht je caravan tijdens de vakantie schade hebben opgelopen, meld dit dan bij je verzekeraar of tussenpersoon. Zorg er in elk geval voor dat je de caravan bij een FOCWA erkend Caravan- en Camperservicebedrijf brengt voor taxatie en reparatie. De moderne caravan is gemaakt van hoogwaardige materialen in een zogenaamde sandwich constructie. Het vereist de nodige kennis en vakmanschap om schades te herstellen. Bij het FOCWA bedrijf ben je verzekerd van deze expertise en krijg je ook nog eens FOCWA garantie op het herstel. Alles wat je moet doen bij schade vind je eenvoudig op caravanschade.nl.

Naar de stalling
Voordat je caravan de stalling in gaat is het raadzaam deze eerst grondig te wassen en te poetsen. Zo voorkom je dat insecten te vastgebakken zitten en vogelpoep inwerkt op de lak van je caravan. Maak ook de koelkast goed schoon en droog. Zet de koelkast altijd op de ventilatiestand. Reinig het toilet met een vochtige doek en ook de afvaltank moet worden gereinigd. Tap de verswatertank af of gooi de jerrycan leeg. Laat ook de boiler leeglopen. Staat de caravan in een overdekte stalling? Dan kun je ramen en dakluiken op de ventilatiestand zetten.

Gerelateerde artikelen

Expert aan het woord
De Campinglife bolide
Stevig statement
In de koplamp
Expert aan het woord
Expert aan het woord
Expert aan het woord
Expert aan het woord