Terugblikken met Sander & Jessica

Het tiende televisieseizoen van Campinglife zit er alweer op. Een seizoen met een compleet andere insteek dan voorheen. Hoe vonden Sander en Jessica deze nieuwe insteek en vooral: hoe (be)leefden zij mee met de families? We blikken met ze terug…Het tiende seizoen was qua insteek anders dan voorheen. Hoe kijk je hierop terug?
Sander: “Campinglife is een toeristisch programma waarbij we door middel van activiteiten samen met verschillende gasten de camping en omgeving gaan verkennen. De afgelopen jaren hebben we de activiteiten aan de verschillende gasten aangepast. Nu doen we dat ook weer, maar gaat de ene familie de ideale vakantiedag beleven van de andere familie. Vorige zomer heeft dit voor meer commotie, leuke en spannende situaties gezorgd. Het mooie is dat bijna alle families beseffen dat het soms best leuk is om af en toe wat andere activiteiten te doen. Ik ben heel blij met deze nieuwe vorm. Het geeft wat extra spanning en het is erg leuk om de gasten mee te maken tijdens deze dagen!”

Jessica: “Ik heb eerst even de kat uit de boom moeten kijken... Ik dacht: ‘Tja, dan gaat straks iedereen doen wat hij niet wil en hebben ze geen leuke dag met ons...’ Later bedacht ik me dat het wel eens heel leuk kon worden en dat werd het! Ik vraag me wel af of we een tweede seizoen hetzelfde concept kunnen toepassen, want ik zou dan als kandidaat zo uitgekookt zijn dat ik zou zeggen dat ik bang ben voor hoogtes, snelheid en paarden... dan wist ik zeker dat ik zoiets ging doen en dus een topdag zou hebben!”

Hoe waren de reacties van de gezinnen op de opdrachten? En was die reactie vaak vooraf anders dan achteraf?
Jessica: “Heel veel mensen hebben iets gedaan wat ze echt heel eng vonden! Achteraf waren ze zo ongelooflijk trots op zichzelf dat ze het (onder druk van de camera, omdat ze niet af willen gaan) toch gedaan hadden en dat is heel mooi om te zien. Ook waren er gezinnen waarvan de kinderen wel veel deden of de ouders, maar niet met z’n allen en door een dag van een ander gezin te beleven ervoeren ze dat het heel leuk is om iets als gezin te ondernemen... De ene keer iets wat de ene helft leuk vindt en de andere keer wat de andere helft van het gezin leuk vindt!”

Sander: “Als de families de envelop openen en de activiteit hardop voorlezen is het altijd mooi om de eerste reacties van de gezichten af te lezen. Vaak werkt het één kant op. Dus de rustige familie die opeens allerlei actieve dingen moet ondernemen van het klimmen in een Boomtopparcours tot parachute springen… haha. Vaak is een van de eerste reacties een soort afkeer…, maar achteraf beseffen families dat het soms leuk is om af te wijken van de standaard activiteiten.”

Was het niet lastig om de mensen te motiveren iets te doen wat ze niet durven of normaal gesproken niet doen?
Sander: “Het is juist leuk om eens te kijken wat er op dat moment gebeurt. Het is voor mij niet de bedoeling dat ik de mensen moet overhalen om dit ook echt te doen. Wij doen de activiteit mee en zullen als een soort mediator tussen de gezinsleden staan. En wat een overwinning als iemand die hoogtevrees heeft toch op een toren is geklommen!! Niet alleen voor het programma leuk, maar zeker ook een stap voor de personen zelf. Dus op zekere hoogte zijn we tegenwoordig ook grensverleggend...”

Jessica: “Mensen laten zich ook niet zo snel kennen als er een camera draait en Sander en ik vinden zelf heel leuk en dat kan erg aanstekelijk werken.”

Jullie gaan alweer bijna op pad voor seizoen 11. Hebben jullie er zin in?
Jessica: “Heel veel zin! Ik zit nog wel even met mijn hoofd bij een paar andere mega projecten... Ik zit midden in een hele grote verbouwing thuis en ondertussen zijn we onze bruiloft aan het plannen die al eind mei zal zijn, dus dat komt beide tot een hoogtepunt voordat we weer vertrekken.”

Sander: “Tjonge, iedere keer als ik denk dat we nu al het 11e seizoen ingaan, vraag ik mij altijd af waar de tijd is gebleven? Het gaat ongelooflijk snel en dankzij het grote aantal fans van Campinglife is het ieder jaar weer een feestje om dit programma te maken. De gasten maken het programma, zij zorgen voor de inhoud, sfeer en plezier dat de kijkers zeker zullen merken. En als je het ziet krijg je meteen zin om op vakantie te gaan!”

Welke bestemmingen staan voor seizoen 11 in de planning? En van welke van deze bestemmingen gaat je hart sneller kloppen?
Sander: “Komend seizoen gaan we hoogstwaarschijnlijk naar Frankrijk, Italië, België, Oostenrijk, Nederland en Slovenië. Een diversiteit aan landen wat zeker erg leuk is door het verschil van taal, omgeving, gewoontes en eten. Los van de standaard vakantielanden als Frankrijk en Italië ben ik heel erg benieuwd naar Slovenië.”

Jessica: “We gaan weer naar Frankrijk, België en Nederland, maar dit jaar gaan we ook naar Slovenië en daar ben ik nog nooit geweest, dus alles aan die bestemming is nieuw voor mij. Ik ken de taal niet, ik weet niet wat ze daar eten, ik weet ook eigenlijk niet hoe het landschap eruit ziet en wat voor soort mensen voor deze bestemming kiezen. En mijn hart gaat van Italië sneller kloppen, mijn persoonlijk favoriete Europese bestemming! En daar gaan we dit jaar ook weer naar toe!”

Kunnen we nog nieuwe dingen in het volgende tv seizoen verwachten? Kun je een tipje van de sluier lichten?
Jessica: “Daar heb ik nog geen idee van! Komen er weer enveloppen? Dan beslissen de families dat voor elkaar. Hebben we geen enveloppen, dan worden Sander en ik meegenomen door de gezinnen en weten we het ook niet! Het is dus ook voor ons weer een grote verrassing! Ik hoop alleen dat ik niet hoef te paardrijden of iets op grote hoogte hoef te doen…, grapje…”

Sander: “Haha…., het enige wat ik kan zeggen is dat we met het hele team weer gaan zorgen voor een nog mooier en leuker seizoen dan het voorgaande! Enne… wat betreft die sluier, die blijf nog even dicht!

Jessica, je trouwt in mei, heb je nog wel tijd voor een huwelijksreis? En ga je dan ook kamperen?
“Wij trouwen eind mei en gaan begin juni op huwelijksreis, heerlijk naar Mexico! Deze keer dus geen kampeervakantie, maar je gaat maar één keer op huwelijksreis, dus hebben we gekozen voor een zonnig paradijsje! Aangezien we 17 juni al beginnen met draaien, zal ik komende zomer gelukkig nog genoeg kamperen en het seizoen waarschijnlijk lekker bruingekleurd beginnen!”

Gerelateerde artikelen

Beschermd in de zon
Moeders en kinderlogica
Gespot in de branche
Warme aardappelsalade met spek
De nieuwste trend heet fietsarrangement
Gespot in de branche
Gebakken zwaardvismoten
Over Wijn
Pure beleving
Campingplezier is van alle tijden
Gespot in de branche
Nederland Fietsland!
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Over Wijn
Over Wijn
Over wijn
Waar gaan we naartoe in 2011?
Paella met gerookte vis
Griekse lamsspiesen