Uitgelezen

Veel mensen komen zelden aan lezen toe. Het gezin, het werk en het huishouden slokken zoveel tijd op dat we er nooit aan toe komen om eens echt een boek in één ruk uit te lezen. Tot we op vakantie zijn; leesboeken die al maanden lagen te verstoffen worden weer afgestoft en gaan mee in de reistas. En dan weet Campinglife magazine wel welke boeken je het beste mee kunt nemen.Titel: Een wereld vol liedjes (incl. CD)

Wie: Nurlaila Karim – Loretta de Groot

Genre: kinderliedjes, vanaf 3 jaar

Uitgever: De Vier Windstreken

Prijs: €16,95

ISBN: 978-90-5116-196-0
Waarover: Zing mee met Nurlaila! Zingend voor haar drie kinderen kwam musicalster Nurlaila Karim op het idee om een cd te maken met liedjes uit alle windstreken. De mooiste kinderliedjes uit onder andere Suriname, Indonesië en Griekenland heeft zij vertaald naar het Nederlands. Het is een bonte verzameling liedjes geworden, die ouders samen met hun kind kunnen zingen.

Nurlaila Karim begon haar carrière in het Haagse rockcircuit, maar belandde uiteindelijk in de musicalwereld. Haar eerste rol was in Miss Saigon. Daarna speelde ze hoofdrollen in hitmusicals als Fame, Rent, The Wiz en Les Misérables. Voor haar rol in Rent won Nurlaila de prestigieuze Musical Award voor de beste vrouwelijke hoofdrol. In 2009 maakte ze twee dancenummers. Momenteel geeft Nurlaila les aan de Popacademie, treedt ze door het hele land op en zet ze zich actief in voor het Medical Knowledge Institute en het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast schrijft ze kinderverhalen en werkt ze aan een nieuw album en een eigen theatertoer.


Titel: O, o Olivia
Olivia
Wie: Gillian King

Genre: chicklit

Uitgever: Kok – Zomer & Keuning
Prijs: €11,95

ISBN: 978-90-5977-6296
Waarover: Wakker worden naast een vreemde: het is de nachtmerrie van elke vrouw. Dit overkomt Olivia, die na een onenightstand geen idee heeft met wie ze nu eigenlijk het bed heeft gedeeld.
 
Olivia maakt zich na deze misser vlug uit de voeten en gaat terug naar haar vriend, Maarten. Met hem heeft ze een supergoede relatie – toch? Maar de aantrekkelijke Sven blijft door haar hoofd spoken. Ze vertelt haar vriend niets over het slippertje, terwijl ze er wel over fantaseert en het ook uitvoerig bespreekt met haar vriendinnen. Het lijkt er steeds meer op dat ze zal moeten toegeven aan haar verlangen, hoe moeilijk dat ook is. En zelfs dan is het nog niet afgelopen met de leugentjes om bestwil. Olivia maakt er een puinhoop van die alleen zij kan opruimen.


 


Titel: De vleermuisman
Vleermuisman

Wie: Jo Nesbo

Genre: thriller
Uitgever: De Bezige Bij
Prijs: €18,90

ISBN: 978-90-234-6420-4
Waarover: Harry Hole wordt door zijn superieuren naar Australië gestuurd om de politie down under bij te staan bij het onderzoek naar de moord op een Noorse actrice. Maar de  moord is niet de enige reden voor deze gedwongen vakantie. Hole overleefde even daarvoor ternauwernood het auto-ongeluk waarbij zijn collega omkwam en dompelt zich sindsdien onder in de alcohol. Holes verblijf in Sydney voert hem naar de duistere kanten van de stad waar de vrolijke toerist nooit zicht op krijgt. Het verhaal leidt naar een oude Aboriginalvertelling over de vleermuisman, die tot leven wordt gewekt door misdaad. En  waar de vleermuisman ontwaakt, verschijnt de dood onder de stervelingen.
 


Titel: Op de Achterbank 
Doesnorboek
Wie: Gerard Janssen

Genre: digi-doeboek

Uitgever: Snor

Prijs: €12,95

ISBN: 978-90-7996-1146
Waarover: ‘Nee, we zijn er nog lang niet.’ ‘Hou ‘s op met die vieze geluiden.’ ‘Zo kan papa zich niet concentreren, jongens!’ Op vakantie zijn is leuk, maar op vakantie gaan is vaak een regelrechte ramp. Om gejengel op de achterbank tegen te gaan verzon Uitgeverij Snor een ouderwets én modern vakantie-doe-boek voor kinderen: ‘Op de Achterbank’. Dit boek combineert een gezellig vakantieboek met nieuwerwetse smartphone-games.

‘Op de Achterbank’ is een papieren vakantieboek met onder andere een autobingo, ganzenbord en grappige raadsels. Bij het boek horen vijf Augmented Reality (AR)-games. Augmented Reality is een techniek waarbij computerbeelden aan de realiteit worden toegevoegd. Als je door een telefoon naar het boek kijkt, komen er digitale spelletjes tevoorschijn. Bijvoorbeeld: een spelletje waarbij je een auto door een brandende hoepel moet laten springen, apen uit de Eiffeltoren moet tikken en kasteelbrandjes moet zien te blussen. Deze offline spellen kunnen kinderen uren spelen, zonder dat vader en moeder zich blauw betalen. Nadeel: je bent je smartphone tijdelijk kwijt aan je kinderen.
 


Titel: Gezond de Wereld Rond
Gezondwereldrond
Wie: Dr. Frank van Berkum
Genre: gezondheid

Uitgever: Carrera/Dutch Media

Prijs: €9,90

ISBN: 978-90-488-0939
Waarover: Ziekten of andere aandoeningen op reis willen we het liefst voorkomen. Al nemen we nog zoveel voorzorgsmaatregelen, toch komen veel kleine lichamelijke ongemakken onverwacht en op een ongelegen tijd en plaats. Gezond de Wereld Rond geeft tips en adviezen om deze ongemakken te voorkomen.

Gezond de Wereld Rond is geen medisch handboek over alle medische ongemakken waarmee u kunt worden geconfronteerd. Nee, het boek beperkt zich tot veelvoorkomende letsels en situaties, waar in de praktijk veel vragen over gesteld worden: slaapproblemen, darmklachten, teken, malaria, hoogteziekte, trombose, zonnebrand, slangenbeten.


Gerelateerde artikelen

Uitgekeken
Gadgets uit de webshop
Kampeergadgets
Kampeergadgets
Kampeergadgets