Waar gaan we naartoe in 2011?

Het leuke van vakantie is dat je er het hele jaar mee bezig kunt zijn. De eigenlijke vakantie duurt maar een paar weken, maar de voor- en napret kunnen vele maanden vullen. Ondertussen zijn we al bezig met 2011. Waar gaan we naartoe? Vacansoleil helpt je vast een eindje op weg.Als je elk jaar naar dezelfde camping gaat is de keus niet zo moeilijk. Maar wie van verandering houdt heeft heel wat speurwerk voor de boeg. Leuk speurwerk, dat wel. We hebben wat tips verzameld om de keuze te vergemakkelijken.

Tip 1: Campinglife kijken
Dat is duidelijk. Vacansoleil is dit seizoen al voor het tiende jaar de drijvende kracht achter dit populaire RTL4 televisieprogramma. Niet alleen in Nederland, want ook in Denemarken, Polen, Vlaanderen en nu ook in Wallonië hebben de kijkers hun eigen versie van Campinglife, dat we in die landen vanaf dit seizoen 'Club Camping' noemen. Elke week krijg je in een half uurtje een heleboel kampeerinformatie toegestopt, en we laten je natuurlijk ook zien wat voor mooie campings we overal hebben.

Tip 2: Camping Kids
Je kunt op vakantie natuurlijk een paar weken op een stil plekje een boek gaan lezen, maar of je daar de rest van het gezin een plezier mee doet is de vraag. Animatie is het sleutelwoord. Maar dan wel professionele animatie, met vakmensen en goed materiaal. Vacansoleil heeft een aantal jaren geleden zo'n professionele animatieformule opgezet, en het was meteen een schot in de roos. Voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen is er een wekelijks wisselend programma vol spel, sport en verrassende activiteiten. Kinderen hebben er een fantastische tijd en genieten volop. Ook de ouders worden niet vergeten, met thema-avonden en muziek. Maar niets hoeft - je kunt natuurlijk ook lekker dat boek uitlezen.

Tip 3: 360 campings
Als je een eigen tent of caravan hebt, heeft Vacansoleil een enorme keuze om een riante plaats inclusief elektra-aansluiting uit te zoeken. Niet duurder dan wanneer je zelf gaat boeken, en al het geregel in een vreemde taal doen ze ook voor je. Dus waarom niet de zekerheid van vanuit je luie stoel bij Vacansoleil een leuke plek boeken? Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gehuurde accommodatie. Een compleet ingerichte bungalowtent bijvoorbeeld, of een luxe stacaravan met eigen toilet en douche. Dat scheelt een hoop vakantiebagage. Voor het seizoen 2011 heeft Vacansoleil maar liefst 360 campings op de mooiste plekjes gecontracteerd. Met zwembaden, restaurant, animatie en heel veel spel- en sportmogelijkheden.

Tip 4: Een tent of... een tent?
De vertrouwde Vacansoleil bungalowtent heeft elk jaar een trouwe schare fans. Vanaf dit seizoen heeft deze bungalowtent ook een naam: Navajo. Compleet ingericht, inclusief keuken, koelkast, elektra en tuinmeubilair. Een gezin van zes personen heeft er alle ruimte en slaapt op echte bedden met Nederlandse matrassen. Comfortabel kamperen voor heel weinig geld. Naast de Navajo is er nu ook een tweede nieuw model, de Ottawa. Met een andere indeling, nóg meer ruimte, een stevig gemonteerd aluminium frame en een vlakke houten vloer die goed horizontaal is te stellen. En nog steeds héél betaalbaar.

Tip 5: En waarom niet eens naar... Corsica?
Elk jaar heeft Vacansoleil enkele tientallen nieuwe campings in het programma. Op vertrouwde plaatsen waar erg veel vraag is, bijvoorbeeld in Bretagne, de Dordogne, de Adriatische kust of het Gardameer. Maar ook voor wie eens op zoek is naar wat anders zijn er allerlei mogelijkheden. Vorig jaar was Portugal nieuw in het programma en dit jaar is dat Corsica. Wat een schitterend eiland is dat! Je kunt er met de boot vanaf Frankrijk of Italië naartoe, maar nog simpeler is een directe goedkope vlucht, eventueel inclusief scherp geprijsde huurauto. Dat hoef je niet zelf te doen, want ook daar helpt Vacansoleil je bij. De kosten zullen je aangenaam verrassen. Trouwens, als je mooie eilanden wilt ontdekken heeft Vacansoleil ook op Sardinië, Sicilië en een aantal Kroatische eilanden campings. En... op ons eigen Ameland. Topcampings natuurlijk, dat spreekt vanzelf.

Tip 6: Overnachten halverwege
Als je met de auto naar Zuid-Europa reist kun je dat beter niet in één ruk doen. Om veilig en met plezier van en naar de camping te reizen is een stop halverwege aan te raden. Vacansoleil heeft campings die je ook in het hoogseizoen voor één enkele nacht kunt boeken (zoals camping Le Chêne Gris vlakbij Parijs – een heel mooi slot van de vakantie), maar je kunt ze ook voor een nachtje een hotel laten boeken. In Frankrijk is er keus uit de hotels van de Accor groep (zoals Ibis, Novotel en Formule 1) en nu ook de SNC hotels, die vroeger bekend waren onder de naam Bonsaï. Ook voor een hotel onderweg in Duitsland en Zwitserland kun je Vacansoleil inschakelen.

Tip 7: Goed voorbereid op reis
Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt uit die 360 campings, is boeken een fluitje van een cent. Maar dan volgt het plannen van de bagage. Ruim in ieder geval plaats in voor een jaargang Campinglife magazine. En natuurlijk het Campinglife kookboek. Dan heb je weer voor maanden gespreksstof over vakantie. Want niets is er mooier dan dromen over vakantie. Bijna net zo mooi als de vakantie zelf.Gerelateerde artikelen

Beschermd in de zon
Moeders en kinderlogica
Gespot in de branche
Warme aardappelsalade met spek
De nieuwste trend heet fietsarrangement
Gespot in de branche
Gebakken zwaardvismoten
Over Wijn
Pure beleving
Terugblikken met Sander & Jessica
Campingplezier is van alle tijden
Gespot in de branche
Nederland Fietsland!
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Gespot in de branche
Over Wijn
Over Wijn
Over wijn
Paella met gerookte vis
Griekse lamsspiesen