Gebakken zwaardvismoten
De levendige smaken van Mexico komen goed naar voren in dit gerecht van kruidige zwaardvis. Serveer er een salsa-achtige salade van kievitsbonen bij die gebaseerd is op de bekende avocadodipsaus, guacamole. Eet er witte rijst bij, of, als je je helemaal in een Mexicaanse sfeer wilt onderdompelen, warme tortilla’s.
Voor 4 personen
- 2 el olijfolie, extra virgine
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- ½ tl gemalen koriander
- peper en zout
- 4 moten zwaardvis, circa 450 g in totaal
- 2 avocado’s
- 6 rijpe pruimtomaten, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 verse rode chilipeper, zonder zaden en fijngesneden
- 6 el fijngehakte verse koriander
- sap van 2 limoenen
- 1 blik rode kievitsbonen, circa 400 g, uitgelekt
- 85 g gemengde blaadjes sla om te garneren
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 6-10 minuten
1 Maak de barbecue aan.
2 Meng de olie met de knoflook en de gemalen koriander en breng op smaak met peper en zout naar wens. Smeer de moten zwaardvis aan beide kanten in met het mengsel.
3 Leg de vis op een ingevet rooster op de barbecue. Bak de vismoten 35 minuten aan elke kant of tot ze net gaar zijn. Ze moeten een beetje doorzichtig blijven in het midden: zwaardvis wordt taai als je hem te lang bakt.
4 Bereid ondertussen de salade. Schil de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukken. Meng het met de tomaten, de ui, de chilipeper, de koriander, het limoensap en de kievitsbonen en breng op smaak met peper en zout.
5 Serveer de kruidige moten zwaardvis met de salade en een garnering van de gemengde blaadjes sla.
Variaties en tips
- Het gerecht is gemakkelijk te wijzigen in kruidige wraps met zwaardvis. Snijd de vis in stukken, doe er 1 rode paprika in stukjes bij, laat de bonen achterwege en meng alles met de overige ingrediënten. Schep in 8 tortilla’s die je even in een koekenpan hebt verwarmd.
- Vervang de bonen eens door kikkererwten.
Gerelateerde artikelen
• Beschermd in de zon• Moeders en kinderlogica
• Gespot in de branche
• Warme aardappelsalade met spek
• De nieuwste trend heet fietsarrangement
• Gespot in de branche
• Over Wijn
• Pure beleving
• Terugblikken met Sander & Jessica
• Campingplezier is van alle tijden
• Gespot in de branche
• Nederland Fietsland!
• Gespot in de branche
• Gespot in de branche
• Gespot in de branche
• Over Wijn
• Over Wijn
• Over wijn
• Waar gaan we naartoe in 2011?
• Paella met gerookte vis
• Griekse lamsspiesen